AHA Ansiktsbehandling  30 min


AHA - behandling passar en fet oren hud eller när huden är i behov av en uppfräschning, för att ta bort grå, trist hud och ytliga rynkor. AHA -kurer skall inte göras i anslutning till solsemester. Bästa period för en AHA - kur är höst och vinter.

Huden får bättre lyster
Motverkar finnar, oren hud, pormaskar och stora porer.
Stärker kollagenfibrerna, vilket kan minska ytliga rynkor och ärr.
Minskar åldersfläckar
Passar män och kvinnor i alla åldrar 
En behandling för alla hudtyper 
AHA- behandlingar ersätter inte vanliga ansiktsbehandlingar.

Behandlingen inleds med rengöring av huden. Därefter appliceras en speciell mjölksyra från sockerbetor, som får verka. Tills sist läggs en svalkande och lugnande Aloe vaera ansiktsmask. Efter behandlingen kan man känna lätt sveda, klåda eller värme.

Den naturliga Mjölksyran peelar bort döda hudceller, samtidigt som collagenfibrerna i huden stärks. Det är lättare att bli av med pormaskar och huden blir klarare. På en acnehud kan man av och till få en uppblommning av problemet innan förbättring syns. Bruna fläckar kan bli mindre markerade. Bäst effekt uppnås på de pigmentfläckar som ligger överst i hornlagret. Efter första behandlingen kan de dock framträda mer. För att bibehålla effekten bör du undvika att utsätta huden för sol. Där pigmentfläckar har hormonella orsaker, kan inte mjölksyran helt motverka uppkomsten av nya pigmentfläckar.


Huden får inte ha rakats eller utsatts för sol de närmsta timmarna före behandling.
Huden bör inte utsättas för sol eller peeling de närmsta 48 timmar efter behandling.
AHA produkter av något annat märke kan inte användas under behandlingsperioden 
Produkter med mineralolja eller silikon stör direkt behandlingsresultatet.
Undvik A vitaminprodukter
Undvik Peeling hemma under behandlingsperioden.
Undvik hårtborttagning/vaxning 1 vecka före och efter behandlingen.


Resultatet av AHA behandlingen beror mycket på hur beslutsam du är och i vilket skick din hud befinner sig. För att uppnå bästa resultat är det viktigt att du även hemma använder Maria Åkerbergs Produkter, som alla är utan mineralolja och silikon.
Mjölksyran finns i huden flera timmar efter en AHA - behandling. Du måste därför vara extra rädd om din hud både före och efter behandlingen. Efter behandlingen skall huden vila till morgonen efter.

När ska man inte göra en AHA - Kur
Om du äter Isotretinoin (acnepreparat) eller liknande bör du vänta 6 månader efter avslutad behandling med att göra en kur.
Om du skall utsätta huden för sol den närmaste månaden
Om du nyligen har gjort en AHA - kur i annat märke.
Om du äter hjärtmedicin

Efterbehandling: Var sjätte vecka rekommenderas ansiktsbehandling hos terapeut