Koppningsmassage

Koppning är en gammal traditionell läkekonst. En alternativmedicinsk metod där vakuum används för att öka cirkulationen. Koppning är en metod som lämpar sig både som egen terapiform och i kombination med ex. Klassisk Massage.

Koppningsmassage arbetar på djupet. Med hjälp av sugkoppar skapas ett undertryck i huden som påverkar bindväven i muskler och underhud ( Bindvävsmassage).Koppning ökar blodcirkulationen i musklerna och skingrar blockeringar vilket har påtaglig effekt på stela muskler samt ger oss en skön avslappnande känsla. Behandlingsmetoden ökar även lymfflödet vilket medför att cellernas avfallsprodukter (slaggprodukter) på ett effektivt sätt kan avlägsnas från bindväven. När vi släpper på den tajta bindväven kan den bättre leda syre och blod till muskeln som då kan arbeta mera rörligt och därför ge mera kraft ifrån sig men också läka och återhämta sig snabbare vid skada eller hård träning. En positiv följd av detta är att det också lindrar muskelsmärta. Koppning är effektivt vid olika typer av skador och ökar tillflödet av blod och lymfa lokalt och påskyndar därmed självläkningen och immunförsvaret aktiveras.


Koppning minskar spänningar, värk och smärta i tex. rygg, axlar, skuldror, tennisarmbåge, musarm, falsk ischias m.m
​​​​​​
Koppning kan också bidra till att minska celluliter samt ge en mjukare och slätare hud. Förtätad bindväv tillsammans med dålig blodcirkulation är den huvudsakliga orsaken till att kroppen bildar så kallad cellulit hud.

Du ska inte ta koppningsmassage vid:
-graviditet
-hudproblem
-akuta inflammationer
-hjärtproblem och intag av blodförtunnande mediciner

De fasta kopporna kan leda till märken som liknar blåmärken men skall inte förväxlas med detta. Det är helt ofarligt och endast åverkan på de yttersta hudlagren. Om dessa tillkommer eller ej, beror på kunden och huruvida cirkulationen är bra i området. Det är oftast så att vid god cirkulation så blir det inga märken men där den har stagnerat så kan det bli blåaktiga märken.  Eventuella ringar går bort inom ett par dagar. Kan variera lite från person till person.